Sayfalar

24 Ağustos 2010 Salı

eşsiz lezzet sakarca kızartması




çiğ sakarca



kızarmış sakarca




 sakarca (çökülce) kızartmasının malzemeleri:
  • 1 kg.sakarca
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 yumurta
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ
sakarca yapılışı:
Öncelikle sakarcayı iyice yıkayalım ve haşlamak için bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya sakarcaları atalım. 5 dakika haşladığımız sakarcayı süzgece koyup iyice süzdürelim. Elimizle hafif sıkarak karıştırma  kabına koyalım. Karıştırma kabına koyduğumuz sakarcanın üzerine mısır unu, tuz ve 1 adet yumurtayı kıralım. Bir tavada yağı kızdıralım ve iyice karıştırdığımız sakarcayı tavaya döşeyelim. Sakarcanın her iki tarafınıda iyice kızartalım. Düz bir tabağa kızarttığımız sakarcayı koyup sıcak olarak servis yapalım, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder