Sayfalar

24 Ağustos 2010 Salı

lezzetinden vazgeçemediğimiz fasulye turşusu kavurması



fasulye turşusu kavurması




fasulye turşusu kavurması için malzemeler:

  • istenilen ölçüde fasulye turşusu
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
fasulye turşusunun yapılışı:

Öncelikle kavrulmak istenen miktarda fasulyeyi ılık suda tuzu çıkana kadar bekletelim. Soğanları küp küp doğradıktan sonra bir tavada pembeleşinceye kadar kavuralım ve salçasını ilave edelim. Suda beklettiğimiz fasulyeleri ister yemeklik ister küp şeklinde doğrayalım. Elimizle suyunu sıktığımız fasulyeleri tavaya koyup soğanla harmanlayalım ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak 10 dakika kadar kavuralım ve altını kapatalım. İsteğe göre altını kapattığımız fasulye kavurmasının içine mısır ekmeği doğrayarak ta servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder