Sayfalar

22 Ağustos 2010 Pazar

mısır ekmeği tarifi







Mısır ekmeği tek başına bir menü. Hem gözü hem de mideyi doyurucu bir lezzet. İster yoğurdun içine doğrayın ister turşunun içine hiç fark etmez  önemli olan müthiş kokusunu duyabilmek. Lezzet bakımından en güzel pişirme yöntemi  olarak fırını tercih etmenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun.




malzemeler:
  • 4 bardağı mısır unu
  • 1yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tere yağı
  • aldığı kadar su
yapılışı:
Mısır unu, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştıralım. daha sonra azar azar su ilave ederek pamuk yumuşaklığında bir hamur elde edelim. 5 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Bir borcam ya da fırın tepsisine sıvı yağ dökelim nar gibi olana kadar kızartalım.Fırından almadan önce mısır ekmeğinin üzerinde tereyağı gezdirelim.Lezzet bakımından sıcak olarak servis etmenizi öneririm, afiyet olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder