Sayfalar

24 Ağustos 2010 Salı

mantı çorbası




mantı çorbası

malzemeler:

  • 200 gr hazır mantı
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşıgı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • tuz karabiber
  • salça

mantı çorbası yapılışı:
Geniş bir tencereye su, yağ ve salça koyup kaynatalım. Kaynayan suyun içine mantıyı ilave edelim ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Diğer taraftan yoğurt ile unu iyice karıştıralım. Kaynayan mantı çorbasına yavaş yavaş döküp karıştıralım. 5 dakika daha kaynayan çorbamızı ateşten alalım. Bir tavada yağ ve salçayı ( isteğe göre sarımsakta konabilir ) koyup kızdıralım.Kaselere koyduğumuz mantı çorbasının üzerine kızdırdığımız yağı gezdirelim ve en son bir tutam nane serpelim. Mantı çorbamızı sıcak olarak servis edelim. Mantı çorbanız Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder