Sayfalar

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Karadeniz' in düğün yemeği keşkek



Keşkek




Keşkek yemeğinin malzemeleri:

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça


keşkek yemeğinin yapılışı:
 İlk olarak bir gece önceden buğdayı iyice yıkayalım ve bir tencereye soğuk su ile buğdayı koyup bir taşım kaynatalım ve altını kapatalım. Ertesi gün buğdayı tekrar yıkayıp derin bir tencereye alalım. İçine bir tatlı kaşığı tuz ve bir adet tavuğu yıkayıp koyalım,  üzerini dört parmak geçecek şekilde soğuk suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.Tavuk eti piştiği zaman tencereden çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Bu arada tencerede kalan buğdayı tahta kepçe yardımıyla iyice ezelim ve özleşmesini sağlayalım. (Keşkek çok katı olmuş ise bir miktar sıcak su katabilirsiniz)  Daha sonra  pişirdiğimiz tavuğun derisini ve kemiklerini ayırıp sadece et kısmını tekrar tencereye koymak üzere parçalayalım. Keşkek tenceresine erittiğimiz 100 gram tereyağını da ekleyip  iki dakika sonra keşkek tenceresinin altını kapatalım.Servis tabağına aldığımız keşkeğin üzerine iki yemek kaşığı yağ ile salçayı kızdırıp dökelim. Sıcak olarak servis edilmesini öneririm.Afiyet olsun.

1 yorum: