Sayfalar

24 Ağustos 2010 Salı

yaz aylarının vazgeçilmezi fasulye kızartması







fasulye kızartmasının malzemeleri:

  • yarım kg fasulye
  • 1 adet yumurta
  • yarım bardağı mısır unu
  • tuz, kırmızı pul biber
  • kızartmak için sığvıyağ
fasulye kızarmasının yapılışı:
İlk olarak fasulyelerin kenarlarını ayıklayalım. Fasulyeleri haşlamak için bir kaba su koyup kaynatalım ve su kaynayınca fasulyeleri içine atalım. Fasulyeler yumuşayınca süzelim ve derin bir kaba alalım. Bir taraftan fasulyeleri kızartmak için tavaya yağ koyup kızdıralım. Karıştırma kabına aldığımız fasulyenin üzerine pul biber, yumurta, tuz ve mısır ununu koyup iyice harmanlayalım ve yağı kızdırdığımız tavaya fasulyeleri döşeyelim.Her tarafını nar gibi kızarttığımız fasulyeleri servis tabağına alıp yeme vakti geldi, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder